plater i polyetylen

Brukervennlige plater i polyetylen

Smeltestøpte plastplater i polyetylen, også kalt PE-plater, er snekkerens og byggmesterens favoritt når det gjelder innredning av stall og fjøs. Platene er slagfaste, men myke. Dette gjør dem spesielt velegnet for dyrehold.

En enklere hverdag med PE-plater

PE-platene våre er en praktisk og enkel måte å dekke overflater i miljøer som stiller spesielle krav. Fordi PE-platene tåler støt og slag, brukes de gjerne som kledning med støtabsorbasjon i for eksempel hestebokser, tallefjøs eller slakterier. De er også velegnet til brystning, bingeskiller, gjødselporter, kjøreplater og forskaling, og har dessuten en lydabsorberende effekt. Dette gjør at platene fungerer godt til avskjermingsformål.

Flere av våre kunder legger PE-platene på gulv i fôrganger. Dette fungerer godt, spesielt ved sauehold, hvor platene legges på eksisterende gulv og beskytter mot gnaging og annen slitasje. Les også om sauebonden Tor Bruland, som bygde egen dyrehenger med plater fra Bergerud Gård.

Polyetylenplatene er rengjøringsvennlige og kan med fordel brukes der det stilles hygieniske krav. Fordi materialet er plast tvers igjennom, er det fuktbestandig og vil aldri råtne eller smuldre opp. PE-platene har dessuten en god motstandsevne mot mange kjemikalier og sterke såper, og de glatte flatene lar seg rengjøre raskt. Når tidsbruken på vasking reduseres, blir det også enklere å opprettholde gode rutiner for rengjøring. Det har blant andre melkebonde Tor Jacob Solberg erfart.

Kostnadsbesparende og miljøvennlig

PE-materialet er slitesterkt og vedlikeholdsfritt, noe som gir platene en veldig lang levetid. Med markedets beste priser fra Bergerud Gård, er PE-plater et kostnadsbesparende valg når det gjelder innredning i stall, fjøs og andre miljøer som utsettes for slitasje og fukt.

Våre PE-plater er også miljøvennlige, da de produseres med resirkulert plast. Dette gir imidlertid noen begrensninger med tanke på sveising, da resirkulert materiale aldri vil gi en 100 prosent "ren" sveis. Ulike forsendinger vil også bevege seg på litt forskjellige måter. Vi anbefaler derfor ikke sveising av disse platene, og vi oppfordrer til montering i middeltemperatur for å unngå forskyvninger og sprekker ved store temperaturforandringer. Polyetylenplatene er for øvrig enkle å montere. De lar seg bearbeide som en treplate og festes best med selvborende treskruer.

Flere dimensjoner til gode priser

På Bergerud Gård leverer vi PE-plater i tykkelser fra 6-18 mm. Dimensjonene vil avhenge av tykkelsen på platen. PE-platene er i hovedsak sorte og grå, men flere dimensjoner kan også leveres i hvit.

Husk at vi også tilbyr et stort utvalg av sprøytestøpte polypropylenplater (PP-plater). Mer informasjon om bruksområder og kvaliteter for disse platene finner du her.

Kontakt oss

Når det gjelder plastplater i Norge, er Bergerud Gård best på pris. Vi er stolte av å kunne tilby markedets største utvalg og leverer de fleste dimensjoner meget raskt. Har du spørsmål om bruksområder eller ønsker å bestille PE-plater, kan du kontakte oss her.

0
Feed