Plastplater i servicehall

Slik monterer du plastplater i servicehall

PP-plater fra Bergerud Gård er perfekte for vegger og kledning i ulike servicehaller. Les mer om hvorfor, og hvordan du monterer platene her.

Plastplater fra Bergerud Gård egner seg ikke bare for kledning av vegger i fjøs, stall og andre husdyrrom, men er også svært anvendelige i andre typer bygninger. På arbeidsplasser hvor det kreves ekstra renhold eller nøye hygienehensyn, er platene et effektivt og økonomisk smart valg. PP-platene er også gunstige i rom som blir utsatt for stor grad av fukt, eller jevnlige påkjenninger og slitasje på grunn av kjemikalier. Platene er dermed det rette valget for servicehaller hvor det utføres arbeid med blant annet fukt og kjemikalier. PP-platene er enkle å montere, og svært lette å håndtere og bearbeide.

Les mer om hva PP-plater er her.

Hva er en servicehall?

En servicehall kan for eksempel være en vaskehall, verksted eller en garasje. På slike steder vil det være fukt og påkjenninger på inventaret i form av sterke såper og kjemikalier, og ikke minst store vannmengder og damp. Derfor behøves det vegger, tak og gulv som tåler slik slitasje over tid. Bergerud Gårds plastplater har flere nyttige egenskaper som gjør at de passer perfekt i et slikt klima, uansett størrelse på rommet eller bygningen.

Gunstige egenskaper som sikrer mot slitasje og skader

Plastplater fra Bergerud gård har en rekke gode egenskaper som gjør dem egnet for bruk i rom hvor vegger og tak utsettes for regelmessig slitasje og med høy luftfuktighet. Plastplatene er:

 • Robuste, og tåler store mengder støt og slitasje
 • Innfarget, slik at det ikke oppstår synlige fargeforskjeller ved riper eller skader
 • Jevne, glatte og enkle å rengjøre
 • Antikkhvite RAL7047, slik at lys reflekteres godt
 • Enkle å montere, med rom for tilpasning

Hvordan montere PP-plater?

Det går fint an å montere platene våre på egenhånd uten hjelp fra fagfolk. Hvis du har satt opp vegger før eller er kjent med hvordan det skal gjøres, kan du sette opp platene raskt og enkelt. Plastplatene er enkle å håndtere, og monteringen er ikke vanskelig å få til:

 1. Begynn monteringen i et hjørne, eller i enden av veggen ved å sette opp en hjørnelist
 2. Tre plastplaten inn i listen, og tre på en skjøtelist i andre enden av platen
 3. Skru platen fast i spikerslaget under

Nyttige tips til montering av plastplater i servicehall:

 • Begynn med en hjørnelist hvis du kan, og forsøk å avslutte monteringen med en hjørnelist også. Dette er den enkleste måten å montere platene på.
 • Platene trenger ikke å skrus fast i spikerslaget under, men kan monteres kun ved å festes i skjøtelister som skrus fast. Platen vil da klemmes på plass av listene, og holdes der.
 • Når du monterer er det viktig å få platene skikkelig på plass inn i skjøtelisten, hvis ikke kan platene forflytte seg over tid.
 • Du må benytte fuktbestandige og impregnerte spikerslag eller lekter under plastplatene, slik at de tåler fuktighetsnivået i service- eller vaskehallen.
 • Det er viktig å ha tetthet mellom plater og skjøtelister, så fukten ikke slipper gjennom.
  Platene kan enkelt monteres på høye vegger ved bruk av skjøtelister.
 • PP-plater: ta hensyn til driftstemperatur under montering

Selv om montering av våre plastplater er svært enkelt, er det noen ting det kan være viktig å være oppmerksom på. Plastplatene er som mange andre materialer følsomme overfor temperaturendringer. Vi anbefaler å installere platene i samme romtemperatur som det er forventet å være ved vanlig drift i rommet det gjelder. Dette kan være spesielt viktig i rom med mye vann og damp, og høy varme slik som i service- og vaskehaller. Det bør helst ikke være minusgrader, og platene bør oppbevares minst et døgn i «riktig» temperatur før de monteres.

Dette er for å unngå utvidelse av materialet, som vil kunne endre størrelsesforholdet mellom platene, listene og skjøtene. Hvis det ikke er mulig å montere platene ved normal temperatur, kan du utligne den forventede forskjellen ved å skjære av 3-4 mm av platene, slik at de har rom for å utvide seg senere. Vi anbefaler ikke dette dersom du har muligheten til å heller temperere platene riktig.

Velg plater fra Bergerud Gård – kontakt oss i dag!

Er du interessert i plastplater fra Bergerud Gård for ditt neste prosjekt? PP-plater er det beste valget for servicehaller, hvor fukt og slitasje krever robust og solid kledning. Ta kontakt med oss her for en prat om hva vi kan tilby deg.

0
Feed