Har utvilsomt fått en lettere hverdag

Tor Jacob Solberg har 60 melkekyr og 25 ammekyr på gården sin i Skiptvet. Ved siden av sin egen gård, driver han også 10 andre.

- Jeg hadde et gammelt melkekufjøs, som sist ble pusset opp en gang på 90-tallet. Det var veldig mørkt, nedslitt og ikke noe trivelig. Jeg hadde hørt mye om Bergerud Gård, og tok kontakt, og fikk et veldig godt tilbud på plastplater til alle veggene.

Hele fjøset trengte nye vegger. Solberg hadde krav om at de måtte være lette å vaske og vare lenge. Med plastplatene fra Bergerud Gård fikk han begge deler.

- Nå har vi fått et mye lysere og triveligere fjøs, med lyse plater. Dessuten er det enkelt å holde reint, og det er viktig i forhold til smittevern. Platene har absolutt svart til forventningene.

Kjapt å sette opp

- Vi brukte veldig kort tid på å sette dem opp, og skjøtelistene som fulgte med fungerte også veldig bra. Jeg har ingenting å utsette på platene.

At fjøset ble hyggeligere var en fin bonus.

- Tidligere var veggene gule og brune, nå er fjøset off-white hele veien, og når vi samtidig malte taket ble det mye triveligere å være der inne.

Lettere hverdag med enklere vasking av fjøs

Tor Jacob vasker veggene med høyttrykkspyler.

- Jeg fukter noen timer i forveien, og når det har stått og trekt inn, vasker jeg av senere. Jeg sparer utvilsomt mye tid på vasking nå i forhold til før. Det gjør jo også at en såpass kjedelig oppgave blir utført mye oftere, når det blir gjort så raskt.

Han understreker at hverdagen er blitt lettere nå som han sparer så mye tid på vaskingen.

- Det er viktig å tenke gjennom sånt når man skal bygge et fjøs. En ting er hva man kjøper platene for, men den tiden man sparer over 20 år er ganske mye verdt den også.